Jokkmokks Marknad 2022

1-2-3 Februari 2024

Vanliga frågor om marknaden

Enligt gammal tradition så börjar marknaden alltid den första torsdagen i februari och pågår under tre intensiva dygn. Det pågår olika aktiviteter hela veckan.

Den stora marknaden med all försäljning, alla olika aktiviteter och evenemang pågår under tre dagar; torsdag, fredag och lördag.

Nej, däremot är det inträde till olika föreläsningar, konserter och liknande. Det framgår av programmet.

Vi börjar lägga ut programpunkter på webben så snart de är färdiga. Det tryckta programmet brukar vara klart för utskick i december.

Det kan beställas från Jokkmokks Infocenter 0971-222 50, infocenter@jokkmokk.se Det finns också att hämta på Norrbottens alla turistbyråer.

Jokkmokks marknad infaller mitt i vintern så det kan vara rejält kallt. 2012 kröp kvicksilvret ned till -40°C men det är ovanligt med sådana temperaturer. Vissa år är det till och med plusgrader.

Förutom rejäla ytterkläder är det viktigt är att ha varma skor, mössa och bra handskar/vantar. Klä dig gärna i flera lager. Om du ändå blir kall så finns många varma platser med försäljning, utställningar, mat och annat att besöka.

Man kan flyga till Luleå eller Gällivare för vidare transport med buss eller hyrbil. Tåg åker man till stationen Murjek (ligger mellan Boden och Gällivare) därifrån går landsvägsbuss till Jokkmokk i anslutning till tågen. Inlandsbanan har egna chartrade resor.

Det finns för närvarande inget centralt bokningskontor för biljetter. Se i programmet vilket förköpsställe som gäller för respektive föreställning.

Ett normalt år kommer 35.000-45.000 besökare under de tre marknadsdagarna. Vid extrem kyla är det betydligt färre. I Jokkmokks samhälle bor ca 3.000 invånare.

Det finns gott om parkeringar på Industriområdet vid infarten, väg 97. Följ skyltningen som finns från alla infarter. Parkeringsvärdar finns på plats. Avgiften går oavkortat till en ideell förening. Var vänliga och respektera parkerings- och stoppförbuden i Jokkmokks samhälle. De är till för att undvika trafikproblem. 

Bussparkering för chartrade bussar finns bland annat på Östra skolans fotbollsplan men då den delvis är upptagen bilparkeringar för skolans personal kan det tillkomma andra platser för bussar. Fråga Infocenter.

Det finns några centralt belägna handikapparkeringar. Kontakta Infocenter i början av marknadsveckan för mer information om var de är belägna.

Nej, det finns ingen motorvärmaruthyrning.

Sista datum för att ansöka om marknadsplats på Jokkmokks marknad 2023 är den sista oktober 2022.